You are currently viewing Jane ja Aatos Erkon säätiö pelasti Sinfoniaorkesteri Vivon toiminnan

Jane ja Aatos Erkon säätiö pelasti Sinfoniaorkesteri Vivon toiminnan

Jane ja Aatos Erkon säätiö pelasti Sinfoniaorkesteri Vivon toiminnan

Kuvateksti

Vuonna 1986 perustettu nuorten valtakunnallinen sinfoniaorkesteri Vivo on saanut Jane ja Aatos Erkon säätiöltä 300 000 € avustuksen toimintaan vuosille 2018-2021. Orkesterin toiminta uhkasi loppua, koska nuorisolain muutoksen vuoksi Vivo ei ollut enää hakukelpoinen Opetus- ja Kulttuuriministeriön tukeen.

Avustus takaa Vivolle toimintakyvyn neljäksi vuodeksi ja mahdollistaa orkesterin toiminnan pitkäjänteisen kehittämisen. Tavoitteena on tiivistää yhteistyötä maamme musiikkioppilaitosten kanssa sekä järjestää haastavia ja motivoivia orkesteriperiodeja ja -leirejä nuorista koostuvalle täysimittaiselle sinfoniaorkesterille. Lähiajan tavoite on löytää orkesterille uusi intendentti sekä järjestää koesoittoja ympäri valtakuntaamme uusien soittajien saamiseksi orkesteriin. Koesoitoista tiedotetaan musiikkiopistojen kautta lähiaikoina.

Tänä vuonna toiminta käynnistyy orkesterileirillä, joka järjestetään 30.7.-5.8.2018.

Lisätietoja:
Tapio Lokki
Sinfoniaorkesteri Vivon tuki ry:n hallituksen puheenjohtaja
puheenjohtaja@sinfoniaorkesterivivo.fi