You are currently viewing MENNYTTÄ: Loppiaiskonsertti Kokkolassa 6.1.2020
Kapellimestari Jutta Seppinen Kuva Maarit Kytöharju

MENNYTTÄ: Loppiaiskonsertti Kokkolassa 6.1.2020

Loppiaiskonsertti Kokkolassa 6.1.20

Paikka: 
Snellman-sali, Vingenkatu 18

Aika: 
Ma 6.1.2020 
Klo 15:00

Liput: 
Ticketmaster 20 € / 10€ + toimituskulut.

Ovelta 45 min. ennen konsertin alkua.

Jutta Seppinen. Kuva Maarit Kytöharju.

Valtakunnallinen nuorten soittajien sinfoniaorkesteri Vivo esiintyy Kokkolassa Snellman-salissa Loppiaiskonsertissa. Vivoa johtaa kapellimestari Jutta Seppinen ja solisteina soittavat taidokkaat nuoret huilisti Aino Lankila sekä käyrätorvisti Laura Marttila. 

Konsertin monipuolisessa ohjelmistossa kuullaan Aram Hatšaturjanin Naamiaisvalssi, Carl Reinecken Balladi huilulle ja orkesterille solistina Aino Lankila, W. A. Mozartin kolmas käyrätorvikonsertto solistina Laura Marttila sekä Dmitri Šostakovitšin yhdeksäs sinfonia.

Kapellimestari ja mezzosopraano Jutta Seppinen on suorittanut Sibelius-Akatemiasta kaksi musiikin maisterin tutkintoa (2008 ja 2016), joihin kuuluivat mm. erinomaisin arvosanoin tehdyt sekä laulun että orkesterinjohdon loppututkinnot. Keväällä 2018 Taideyliopisto valitsi Seppisen Sibelius-Akatemian primamaisteriksi. Seppinen debytoi kapellimestarina Tampere Filharmonian kanssa syksyllä 2014 ja samana vuonna myös oopperakapellimestarina West Coast Kokkola Opera -festivaalilla. Tämän jälkeen Seppinen on ehtinyt johtaa useita orkestereita Suomessa ja ulkomailla. Hän on myös toiminut apulaiskapellimestarina Savonlinnan Oopperajuhlilla sekä Suomen Kansallisoopperassa. Seppinen on monitaideryhmä CHANGEnsemblen perustaja. CHANGEnsemble etsii uusia tapoja musiikin ja muiden taiteiden yhdistämiseen sekä haluaa käsitellä taiteessaan vaikeita ja vaiettuja aiheita. Vuoden 2019 aikana Seppinen on johtanut mm. Kuopion Kaupunginorkesteria, Joensuun Kaupunginorkesteria, Helsingin kaupunginorkesteria ja Wegelius kammarstråkareita.

Ennen kapellimestariuraansa Seppinen on tehnyt uraa kuoronjohtajana. Hän on tullut tunnetuksi ennakkoluulottomilla ohjelmistokokonaisuuksillaan sekä perinteisen konserttikonseptin ravistelijana. Hän on tehnyt yhteistyötä useiden kuorojen kanssa, joista mainittakoon maailmankuulu Thomanerchor Leipzig. Hän on konsertoinut monien Euroopan maiden lisäksi Yhdysvalloissa ja Argentiinassa. Vuodesta 2009 Seppinen on toiminut Akademiska damkören Lyranin taiteellisena johtajana.

Laulajana mezzosopraano Jutta Seppinen on keskittynyt erityisesti modernin musiikin esittämiseen. Seppinen on kantaesittänyt lukuisia hänelle kirjoitettuja teoksia ja hän on työskennellyt useiden säveltäjien ja yhtyeiden kanssa. Keväällä 2013 hän lauloi Radion sinfoniaorkesterin solistina.

Rovaniemeläinen huilisti Aino Lankila (s. 2006) on aloittanut huilunsoiton seitsemänvuotiaana. Hän opiskelee Lapin musiikkiopistossa Laura Raudaskosken opetuksessa. 

Aino on soittanut Lappia-kvartetin, Lapin musiikkiopiston Juniorijousten ja Nuorten LuostoClassic -orkesterin solistina. 

Aino on osallistunut kansainväliseen JS Fest -kilpailuun 2017 sekä Huittisten hullu puhallus -kisailuun 2018. Hän on osallistunut Rainer Risbergin mestarikurssille ja käynyt myös mm. Lapin Kamariorkesterin huilistin Heli Haapalan tunneilla. Hän on soittanut useissa kamarimusiikkiyhtyeissä sekä orkesterihuilistina, ja osallistunut aktiivisesti musiikkiopistonsa tapahtumiin. Keväällä 2020 edessä on myös Lapin Kamariorkesterin Nuorten solistien konsertin koesoitto.

Laura Marttila aloitti viulunsoiton 5-vuotiaana. Hän opiskeli ensin Tampereen konservatoriossa ja sitten vuosina 2016-2018 Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa prof. Kaija Saariketun oppilaana. Alkusyksystä 2018 soittimeksi vaihtui käyrätorvi. Lauran opettajia ovat tällä hetkellä Tampere Filharmonian varaäänenjohtaja Pauliina Koskela ja äänenjohtaja Aleksi Mäkimattila. Vivossa Laura on ollut lokakuusta 2019 lähtien.

Konsertissa on väliaika. Konsertin kokonaiskesto on noin 1 h 45 min.

Lämpimästi tervetuloa!